Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργάνωσαν χθες το απόγευμα οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων – κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου, για θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά στη σχολική πραγματικότητα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Οι ομιλητές, μεστοί και ουσιαστικοί, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά στο σχολείο και όχι μόνο. Ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαργιόλης τόνισε πως μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές στο πρώτο λεπτό του περιστατικού. Ο ειδικός αλλεργιολόγος κ. Παναγιώτης Παπαλεξανδράκος αναφέρθηκε στις αλλεργίες που μπορεί να παρατηρηθούν στη σχολική κοινότητα, στον τρόπο αντιμετώπισής τους και κυρίως στο ποια είναι τα μέτρα πρόληψης –όσο αυτό είναι εφικτό– για την αποφυγή τους. Τέλος, ο διατροφολόγος κ. Παναγιώτης Μπασουράκος μίλησε για τη διατροφική αλυσίδα, για το τι είναι σκόπιμο να έχουν ως φαγητό οι μικροί μαθητές στο σχολείο, αλλά και για το πώς οι κηδεμόνες θα προσέχουν το σώμα τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γιώργος Κονίδης και ο σχολικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Σαϊτάκης.

Leave a Comment